Syndicus van site ’t Groen Kwartier in Antwerpen

 Foto: © Vanhaerents Development

Een aantal jaar geleden kocht stad Antwerpen de site van het Militair Hospitaal. Het doel was om het terrein te integreren als woongebied in de stad. Nu heet de site ’t Groen Kwartier en is de 7,7 hectare een groene autovrije woon- en werkplek in de binnenstad. In totaal zullen hier ongeveer 400 gezinnen wonen.

Om het project uit te voeren koos het stadsbestuur na een ontwerpwedstrijd voor een samenwerking met Vanhaerents Development nv en Matexi nv.

Het 19de eeuws Militair Hospitaal van Antwerpen (MHA) werd door de twee projectontwikkelaars omgetoverd tot ’t Groen Kwartier, een multifunctionele site met lofts, appartementen, sociale woningen en commerciële panden.

’t Groen Kwartier is een mix van hippe lofts in historische gebouwen, nieuwbouwappartementen met een grote terras en gezinswoningen met tuin.

Het is een openbare ruimte geworden in Antwerpen waar kinderen van de hele buurt kunnen spelen en waar bezoekers rustig kunnen genieten van een wandeling door de site.

Doordat heel het terrein autovrij is, is er ingezet op alternatieve mobiliteitsoplossingen. Zo is er een Velo-station waar men een stadsfiets kan ontlenen en een Cambio-staanplaats (autodelen) die zich vlakbij de site bevindt.

Bij de ontwikkeling van ’t Groen Kwartier werd het historische karakter in eer gehouden. Zo werden bijvoorbeeld de paviljoenen van het MHA ingericht als woningen, is de kapel nu het restaurant The Jane van topchef Sergio Herman, is het klooster een hotel geworden en zijn de voormalige stookplaatsen nu een co-working space voor start-ups.

Syndicus Syncura beheert sinds oplevering grotendeels deze site, 10 VME’s met bijna 300 appartementen en 4 VME’s met een 400-tal autostaanplaatsen.

Klik hier voor meer info over het ’t Groen Kwartier in Antwerpen.

terug naar overzicht

LinkedIn
Twitter