Nieuws

Heropstart Algemene Vergaderingen

25 mei 2020

Als toonaangevende syndicus heeft Syncura de voorbije maanden het voortouw genomen in de gesprekken omtrent de evoluerende omstandigheden. U kan er vanop aan dat wij dit ook de komende maanden zullen blijven doen.

Mede dankzij het lobbywerk van Syncura zowel bij het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV), de Confederatie van Immobiliënberoepen (CIB) als de Nationale Veiligheidsraad kunnen wij u vandaag berichten dat Minister van Justitie Koen Geens een nieuwe richtlijn uitvaardigt voor de organisatie van de Algemene Vergaderingen.

Wij lichten u hieronder graag in over de verdere praktische gang van zaken hiervoor.

Algemene Vergaderingen die ten gevolge van de veiligheidsvoorschriften tot en met 30 juni e.k. niet kunnen plaatsvinden, mogen uitgesteld worden en dienen voor eind november opnieuw gepland te worden.

Fysieke Algemene Vergaderingen kunnen voortaan doorgaan, evenwel onder een aantal strikte voorwaarden.

Om een optimale service aan u te kunnen verzekeren, starten wij dan ook binnenkort met het verzenden van de uitnodigingen voor de Algemene Vergaderingen die wegens de coronamaatregelen niet konden plaatsvinden.

Zoals eerder aangekondigd, moeten alle Algemene Vergaderingen sedert maart 2020 ingehaald worden en dit samen met de lopende vergaderingen. Er zullen bijgevolg mogelijks vergaderingen overdag en tijdens de zomervakantie ingepland worden. Wij vragen u dan ook vriendelijk hiertoe de nodige flexibiliteit aan de dag te willen leggen, waarvoor wij u nu reeds wensen te bedanken.

Om de veiligheid van de mede-eigenaars en onze medewerkers maximaal te garanderen nemen wij bij de Algemene Vergaderingen alvast volgende veiligheidsmaatregelen. Die zal u ook terugvinden in de bijlage van de uitnodiging voor de Algemene Vergadering.

 • Uitsluitend toelating van de stemhoudende eigenaar (of de volmachthouder) (= 1 persoon)

 

 • Strikte toepassing van de Covid-19 maatregelen waarbij
  • Er aan de ingang van de vergaderruimte ontsmettingsmiddel wordt voorzien.
  • Er voldoende afstand tussen de stoelen in de zaal gerespecteerd zal worden.
  • Het dragen van een mondmasker verplicht is.
 • Bovendien
  • Zal de vergadering maximum twee uur duren.
  • Verzoeken wij elke mede-eigenaar zelf een balpen mee te brengen ter ondertekening van de documenten.

Wij danken u voor uw begrip in deze uitzonderlijke omstandigheden en blijven voor eventuele vragen graag ter beschikking.

terug naar overzicht
LinkedIn
Twitter