Vacatures bij syndicus Syncura

Technical Property Manager ANTWERPEN

Syncura is reeds meer dan 30 jaar actief als professioneel syndicus in Vlaanderen & Brussel en beheert 30.000 privatieven.

Met 100 medewerkers verspreid over 17 kantoren mogen wij ons met trots marktleider & ' de grootste syndicus van België' noemen.

Syncura gaat resoluut voor een andere aanpak en wil 'de nieuwe standaard' in de markt worden. Dit wordt gekenmerkt door onze medewerkers, die het kloppend hart zijn van onze organisatie. Werken voor Syncura betekent teamwork, efficiënt werken, gezonde ambitie, dit steeds op een respectvolle manier voor al onze stakeholders.

En jij? Schrijf jij binnenkort mee aan het property management van de toekomst?

FUNCTIE:

Een Technical Property Manager binnen Syncura is medeverantwoordelijk voor het beheer van gebouwen, voornamelijk residentiële appartementen. Je werkt nauw samen met de Property Manager, die de eindverantwoordelijkheid draagt.

Je krijgt een eigen portefeuille toegewezen van een 40 tot 60 gebouwen, waar je instaat voor technische & juridische ondersteuning.
In deze functie ben je het rechtstreekse aanspreekpunt van de mede-eigenaars, huurders en leveranciers en beheer je het gebouw alsof het van jezelf zou zijn.

Zo zorg je ervoor dat alle nodige en dringende herstellingen uitgevoerd worden, de werken opgevolgd worden en de administratie & facturatie correct zijn.
Je gaat regelmatig ter plaatse om vinger aan de pols te houden en ervoor te zorgen dat het gebouw optimaal beheerd wordt.

Je kan dus rekenen op een zeer veelzijdige job met veel sociale contacten en een erg gevarieerd takenpakket.

Na een grondige opleiding en inloopfase groei je idealiter na 2 jaar door tot Property Manager.


Als Property Manager ben je de eindverantwoordelijke voor de aan jou toegewezen portefeuille.
Bovenop de taken hierboven vermeld, sta je onder meer in voor:

  • Opmaken van het jaarlijkse beheerbudget, nakijken afrekeningen en overleg boekhouding
  • Het leiden van de algemene vergaderingen (+- 2/week – ‘s avonds) waarop alle eigenaars uitgenodigd worden (groepen van 10 tot 60 personen)
  • Het opmaken van verslagen en rapportering naar de mede-eigenaars

PROFIEL:

  • Onze ideale kandidaat is in het bezit van minimum een bachelordiploma, bij voorkeur aangevuld met een eerste ervaring in een sociale, commerciële en/of administratieve functie. Deze functie staat ook open voor bachelor/master schoolverlaters!
  • Ervaring en/of kennis van vastgoed(beheer) is een pluspunt, maar geen vereiste
  • Daarnaast beschik je over sterke communicatieve vaardigheden en je werkt graag voor en samen met mensen
  • Je kunt goed zelfstandig werken, bent stressbestendig en je hebt een sterk ontwikkelde verantwoordelijkheidszin
  • Je bent bereid om op termijn regelmatig een avondvergadering te leiden

AANBOD:

Naast een zeer afwisselende en boeiende job met ruime verantwoordelijkheid, kan je rekenen op een competitief salarispakket, aangevuld met een bedrijfswagen, gsm, laptop, groepsverzekering, e.d. Je werkt van maandag tot en met vrijdag (39 uur).

Syncura hecht veel belang aan zijn medewerkers en biedt een uitstekende opleiding met de nodige doorgroeimogelijkheden.


Werken bij Syncura betekent werken in een innovatieve, jonge en dynamische omgeving. Je komt terecht in een professioneel en goed georganiseerde organisatie in volle expansie. We opereren zakelijk en resultaatgericht zonder daarbij onze maatschappelijke rol uit het oog te verliezen. Passie voor vastgoed en teamwork staan hierbij hoog aangeschreven.

Solliciteer nu
Terug naar overzicht
LinkedIn
Twitter